Köttfärsröra med bönor
Det är gott att fylla färsen i tortillabröd och gratinera med ost i 250*C, ca 10 minuterTill 4 pers:
- 500 g nötfärs
- 1 msk olja
- 1 finhackad gul lök
- 1pressad vitlöksklyfta
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- 1 msk chilipulver
- 2 tsk mald spiskummin
- 1 paprika
- 1 dl vatten
- 1 msk maizena majsstärkelse
- 1 burk kidneybönor (400g)
Blandad sallad
Tomatsalsa
Turkisk yoghurt
- Bryn färsen i oljan. Låt löken fräsa med några minuter.
- Tillsätt tomatpurén och låt även den fräsa med en stund. Salta och krydda. Tärna paprikan. tillsätt den och vatten. Koka under lock ca 10 minuter.
- Rör ut majsstärkelsen i 2 msk vatten och häll ner i färsen under omrörning. Koka upp. Smaka av om det behövs mer salt och kryddor. Servera med tillbehören.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar