söndag 6 januari 2013

Köttfärsröra med bönor

Köttfärsröra med bönor

Det är gott att fylla färsen i tortillabröd och gratinera med ost i 250*C, ca 10 minuter
Till 4 pers:
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1 finhackad gul lök
  • 1pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 msk chilipulver
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 paprika
  • 1 dl vatten
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1 burk kidneybönor (400g)
Tillbehör:
Blandad sallad
Tomatsalsa
Turkisk yoghurt

  1. Bryn färsen i oljan. Låt löken fräsa med några minuter.
  2. Tillsätt tomatpurén och låt även den fräsa med en stund. Salta och krydda. Tärna paprikan. tillsätt den och vatten. Koka under lock ca 10 minuter.
  3. Rör ut majsstärkelsen i 2 msk vatten och häll ner i färsen under omrörning. Koka upp. Smaka av om det behövs mer salt och kryddor. Servera med tillbehören.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar