söndag 6 januari 2013

Köttfärssås på thaivis

Köttfärssås på thaivis

Snabblagad variant som serveras med äggnudlar eller jasminris.
Till 4 pers.
  • 1 stor gul lök
  • 1-2 msk massaman currypaste(Santa Maria) eller röd thai currypasta
  • 1 msk rapsolja
  • 400 g nöt- eller mager fläskfärs
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 röd spansk pepparfrukt
  • 1-2 chilipasta eller sambal oelek
  • 1 tsk salt eller 2 tsk fisksås
  • 1 tsk socker
  • 10 blad färsk tahibasilika eller koriander
Gör så här:
  1. Skala och skär löken i bitar. Fräs den i olja och currypasta 2-3 minuter. Blanda ner färsen och bryn den lätt. Häll i kokosmjölk.
  2. Kärna ur och strimla spansk peppar och tillsätt den samt chilipasta, salt och socker. Låt köttfärssåsen koka på svag värme ca 10 minuter. Blanda ner thaibasilika eller koriander strax före servering. Servera med ris eller äggnudlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar