söndag 3 februari 2013

Cranks berömda bullar

Cranks berömda bullar

  • 50 g jäst
  • 7 dl ljummet vatten
  • 1 msk brun farin eller 2 tsk råsocker eller 1 msk honung
  • 2 tsk havssalt
  • 10 dl grahamsmjöl
  • 4-5 dl vetemjöl special (spara ca 2,5 till utbakningen)
  • 2 msk mjölk till pensling
  1. Blanda i en bunke smulad jäst,socker eller honung med salt och lite av det fingerljumma vattnet.Rör om väl.Låt stå ca.10 min på varm plats tills det börjar bubbla i bunken(det är jästen som vaknar). 
  2.  Häll då ner resten av vattnet samt lite i taget av mjölet.Arbeta degen smidig.
  3. Värm ugnen till 200 grader.
  4. Trilla runda bullar av degen och platta till dem lite.
  5. Lägg på plåt med bakplåtspapper.Pensla med mjölk och grädda 20-25 min.
  6. Spruta kallt vatten på bullarna när de kommer ut ur ugnen och låt dem svalna på galler.
Det går också att baka ut som ett bröd i en form,Det går också att baka med olika mjölsorter och lite linfrö kan gärna tillsättas.                              
                                
                                
                                
                                
                                 
                                 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar